/Skovdyrkerne / DFE
Skovdyrkerne / DFE2017-02-22T22:38:14+00:00

Project Description

Skovdyrkerne / DFE

Organisationens virke og fokus:

Skovdyrkerne/Danish Forestry Extension er en medlemsbaseret forening med fokus på skovforvaltning og drift, salg af råtræ & flis samt jagt og vildt pleje i Danmark. Internationalt arbejder Danish Forestry Extension med organisering af lokale samfund i skovbrugs grupper/foreninger, træning i naturressource forvaltning, miljøundervisning og opbygning af et stærkt civilsamfund. Vi har mere end 20 års international erfaring fra mere end 30 forskellige lande i Asien, Afrika og Europa.

DFE arbejder pt i Vietnam, Nepal og Mozambique og vil i 2017 også arbejde med projekter i Mali, Uganda og Bosnien.

Konkrete projektideer:

  • Økoturisme i Brasilien (Amazonas regionen): støtte og organisering af udvalgte lokalsamfund til at opsætte, koordinere og forvalte økoturisme som en alternativ indkomstmulighed og incitament til skovbevarelse. Aktiviteter bestående af: træning, forretningsplanlægning og organisering med henblik på at styrke yderligere micro-business relateret til økoturismen såsom gentilplantning af tømmer og frugttræer, udvinding af skovprodukter, fiskeopdræt, lokale souvenirs, honning produktion etc.).

  • Gentilplantning og udvinding af juçara frugter i den atlantiske skov i det østlige Brasilien med henblik på skovbevarelse, indkomst generering og adgang til sundere kost i de lokale folkeskoler. Aktiviteter bestående af: støtte og træning af lokale familie-baserede bønder til dyrkning af frugt i naturskov og agroforestry systemer, styrke den eksisterende organisering og kommercialisering af juçara palmens frugter.

  • Dannelse af et lokalt naturcenter i Kathmandu, Nepal men henblik på uddannelse af civilsamfundet inkl. nepalesiske skoler og myndigheder i interaktiv miljøundervisning og lokal-demokrati, forbedret miljøforvaltning, fødevareproduktion og grønne alternativer til indkomst generering.

  • Optimeret produktion og salg af Shea butter (smør) udvundet af lokale kvindebaserede kooperativer i Mali med henblik på forbedret afsætning, indkomstgenerering, forbedret arbejdsmiljø, naturbevarelse og træplantning. Aktiviteter bestående af: forarbejdning af shea nødder, emballering, markedsføring, træplantning etc.

Søgte kompetencer:

Virksomheder med interesse og/eller erfaring indenfor forarbejdning af frugt, shea smør og andre lokale skovbaserede produkter, design og markedsføring, øko turisme, undervisning, styrkelse af entreprenør virksomhed.

DFE ønsker at matche vores skovbrugs tekniske kompetencer med en virksomhed som har interesse og kompetencer til at styrke indkomstgrundlaget blandt lokalsamfund i landområder hvor naturressourcer udgør en væsentlig faktor for disse gruppers livsgrundlag.

GALLERI

KONTAKT INFO

Vibe Jensen

Business Developer and Program Officer

Mobile: +45 42339432
E-mail: vij@df-extension.dk

DANISH FORESTRY EXTENSION /
SKOVDYRKERNE
Amalievej 20
DK – 1875 Frederiksberg C

www.df-extension.dk
www.skovdyrkerne.dk

PARTNERSKABER