/DIB
DIB2017-03-08T07:23:53+00:00

Project Description

DIB

Organisationens virke og fokus:

Fælles for DIB’s nuværende projekter er, at de berører klima- og miljøudfordringer og bekæmpelse af fattigdom ved at højne levestandarden og give bedre muligheder for verdens fattigste og marginaliserede befolkningsgrupper. Tilgangen til vores arbejde er forankret i et stærkt fokus på kapacitetsopbygning hos lokale partnere. Det danner grundstenen for et stærkt samarbejde på tværs af grænser, hvor vi støtter vores partnere i udvikling og gennemførelse af nyskabende udviklingsprojekter. Vi har en resultatorienteret tilgang til vores projekter, hvor vi ønsker at skabe forandring og forbedringer for de mange tusindvis af mennesker, som vores projektarbejde berører.

DIB arbejder p.t. i Bolivia, Filippinerne og i Sydasien – herunder Nepal, Indien, Bangladesh og Sri Lanka.

Vi har et netværk af dygtige samarbejdspartnere, som hver især har en tæt kontakt til lokalsamfundene. Disse partnere er en forudsætning for/ kan komplementere
os og være med til at udvikle og implementere et projekt som vi samarbejder med en dansk virksomhed om.

DIB fokuserer sit arbejde på at skabe bæredygtige løsninger og har stor erfaring med dette. Arbejdet inkluderer blandt andet tekniske, lokaludviklede og lavomkostningsløsninger indenfor vedvarende energi, vandforsyning, landbrug, dyrkningsmetoder og bosætning med lokalt ejerskab.

DIB arbejder p.t. i Bolivia, Filippinerne og i Sydasien – herunder Nepal, Indien, Bangladesh og Sri Lanka.

Vi har et netværk af dygtige samarbejdspartnere, som hver især har en tæt kontakt til lokalsamfundene. Disse partnere er en forudsætning for/ kan komplementere os og være med til at udvikle og implementere et projekt som vi samarbejder med en dansk virksomhed om.

DIB fokuserer sit arbejde på at skabe bæredygtige løsninger og har stor erfaring med dette. Arbejdet inkluderer blandt andet tekniske, lokaludviklede og lavomkostningsløsninger indenfor vedvarende energi, vandforsyning, landbrug, dyrkningsmetoder og bosætning med lokalt ejerskab.

Eksempler på nuværende projekter:

DIB samarbejder med nationale og regionale partnere om at fremme udbredelsen af et økolandsbykoncept gennem evidensbaseret fortalervirksomhed. I de såkaldte økolandsbyer kombineres en række tekniske, lokaludviklede og lavomkostnings løsninger indenfor vedvarende energi, vandforsyning, landbrug, dyrkningsmetoder og bosætning med det formål at reducere fattigdom og samtidig begrænse udledning af drivhusgasser.

Ved hjælp af workshops, træningsseminarer og oplysningsarbejde omkring national lovgivning, lokale forhold og muligheder for forbedring af levevilkår, forsøger vi at bekæmpe fattigdom, samtidig med at vi skaber dialog omkring boligsikkerhed, imellem lokale myndigheder og lokalbefolkning.

Vores arbejde i Bolivia fokuserer på uddannelse. Vi har været med til at udarbejde alternative undervisningsmetoder for skoleelever, som inkluderer legende læring og øko-alfabetisering, hvor undervisningen knyttes op på det lokale miljø- og livsgrundlag.

Projektet fokuserer på at styrke samarbejdet mellem DIB og Children-Nepal, og samtidig kapacitetsopbygge Children-Nepal, så vores partner bedre kan arbejde med bæredygtige levevilkår og lokal udvikling i de nepalesiske landområder.

Konkrete projektideer:

  • Samarbejde med arkitektfirma/tømrerfirma til genopbygningsarbejde i Nepal efter jordskælvet. Til trods for at det til april er to år siden det første store jordskælv ramte Nepal halter genopbygningen stadig efter. Samarbejdet kan både være i form af donationer eller på et andet mere involverende plan, hvor der udveksles erfaringer, udføres træningssessioner af de lokale håndværkere, rådgivning omkring materialevalg m.v.

  • Samarbejde og støtte til infrastrukturprojekter i slumområder på Filippinerne. F.eks asfalt/beton/affaldshåndtering/rådgivende/ejendomsmægler og andre firmaer.

  • Samarbejde med legetøjsfirma/ busfirmaer/ biblioteker osv. til sponsorater til en Ludobus i Bolivia, som vil blive en del af DIBs nuværende projekt, der fokuserer på legende læring og øko-alfabetisering. Ludo-bussen er en legestue på hjul, som kører ud til skolerne i de afsides lokalområder.

  • Privat investering, hvor dansk virksomhed importerer den lokale virksomheds eller organisations produkter. Det kunne være produkter fra den lokale samarbejdspartner i Nepal som har en kvindegruppe, der laver fairtrade handicrafts. Disse produkter kunne sælges og reklameres for i samarbejde med DIB.

GALLERI

KONTAKT INFO

Lykke Valentin

Dansk International Bosætningsservice (DIB)
Klosterport 4, 4. Sal
8000 Aarhus C

Tlf.: 29 25 99 77

dib@dib.dk

www.dib.dk

PARTNERSKABER